Suomen lasten kotiruoka- kirjasta löytyi kalkkuna-cheddar-uunimunakkaan ohje, mikä olikin aikalailla sellaisenaan sopiva ketogeeniselle. Varsin maukasta munakasta välipalaksi tai ruoaksi koko perheelle.
Kalkkuna-Cheddar-Uunimunakas
6 kananmunaa
½ dl maustamatonta jogurttia (soijajogurtti 0 g hh)
50g savukalkkunaleikkelettä
50g cheddarjuustoa
1 kevätsipulin varsi (tämän jätin pois)
3-4 kierrosta mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
voiteluun 1 rkl öljyä
Kananmunat ja jogurtti sekoitetaan tasaiseksi seokseksi. Lisätään leikattu savukalkkuna, cheddarjuusto (ja viipaloitu kevätsipuli). Maustetaan seos pippurilla ja suolalla. Voidellaan vuoka öljyllä ja kaadetaan seos vuokaan.
Paistetaan munakasta uunin alasosassa 175 asteessa 20 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta on saanut väriä.

Munakkaassa on hyvin vähän hiilihydraatteja, kun kiinnittää huomiota jogurtin, kalkkunan ja cheddarin hiilareihin. Oheen voi tehdä porkkanaraastetta, kurkkua, tomaattia yms. salaattiaineksia, joista lasketaan annokseen kuuluvat hiilarit.
Kertomatta on jäänyt muutaman viikon takainen verikokeissa käynti. Muutoin tulokset olivat hyviä, mutta elimistön ph-arvo oli aavistuksen alle suositusarvon. Tämä lienee proteiinipitoisen ruoan vaikutusta. Yleensä ihmisen ph-arvo on enemmän emäksinen kuin hapan. Lääkärin mukaan elimistön happamuus voi näkyä mm. hengityksessä, mikä voi muuttua raskaammaksi. Pidemmän päälle myös pituuskasvu voi hidastua ja luuston vahvuus heikentyä. Vaikka pojan muutos veriarvoissa on hyvin pieni, asiasta keskusteltaneen vielä ravitsemusterapeutin kanssa, miten ph-arvoa voidaan ruoan avulla nostaa ylemmäs. Ihmeellinen on ihmiskeho. Todiste jälleen siitä, ettei ole ihan sama mitä syöt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti