18.2.2019

Focacciaa ja juustopalleroita

Toisinaan leivälle olisi tarvetta ja Krebberin resepteistä olin laittanut ylös jo aiemmin Focaccian ohjeen

Yksinkertaistettuna näin:

230g mantelijauhoa
45g heraproteiinijauhoa
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
5 isoa kananmunaa 

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Toisessa kulhossa vatkataan kananmunat vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan vähän kerrassaan kananamunavaahtoon. Valmis taikina levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 150 asteessa noin 20 minuuttia.

Jokaisen on laskettava hiilihydraattien määrä käyttämiensä ainesten mukaan. Onnistuin taannoin löytämään Lidlistä mantelijauhoa, jossa on melko vähän hiilihydraatteja (5,7g/100g), kun monen muun valmistajan jauhoissa on huomattavasti enemmän. Tämä vaikuttaakin paljon leipomusten kokonaishiilihydraattimäärään. Valmiin Focaccian jaoin 16:een palaan, jolloin yhdessä palassa on noin 1g hh. 

Tuoreen palan päälle margariinia/voita ja maistuipa koko perheen mielestä hyvältä








Loppuun uusi herkkulöytö sipsihyllyiltä: Cheese pop ja hiilihydraatteja 0! Rapeat Gouda-pallerot ovat melko suolaisia, mutta harvinaisherkkuina mitä mainioimpia ja helppo ottaa mukaan pieneksi naposteltavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti