11.5.2017

Vohvelijuhlat



Viikot kuluvat nopeasti ja välillä aika tuntuu menevän pelkästään ruoanlaittoon. Olen ollut aiemmin huono tekemään ruokaa pakastimeen, mutta nyt olen pyrkinyt tekemään kerralla isompia satseja, joista sitten lasken sopivat annokset ja pakastan ne. Helpottaa arkea kovasti ja pakastimesta on nopeaa sulattaa valmis annos. Kiireessä vaihtoehto pinaattilettujen lämmitykselle. 😉 Nyt pitäisi pitää jälleen kunnon kokkauspäivä, jotta olisi taas hetken rauhallisempaa. 

Sunnuntaina vietettiin perheen kesken vohvelijuhlia. Meillä on otettu ajatukseksi juhlia jokaista isompaa kehitysaskelta ja nyt pääsimme juhlimaan ensimmäistä sanaa; ”äiti”. Juhlan aihetta kerrakseen. 
Muokkailin pojallemme oman vohvelitaikinan vähähiilihydraattisten vohvelien ohjeen pohjalta. Aika paljon sai karsia ja vaihtaa aineksia, koska useimmissa vähähiilihydraattisissa ohjeissa hiilarimäärät on moninkertaiset meidän tiukkaan dieettiin verrattuna (10 g hh/pvä). Lopulta yhteen annokseen tuli hiilihydraatteja 1 g vohvelista ja toinen gramma hiilareita vadelmista ja kermavaahdosta. 
Taaperomme ei ole tottunut vielä kovin makeaan, joten meiltä ei löytynyt sopivaa makeutusainetta. Vohvelit olisivat ehkä kuitenkin kaivanneet pientä makeutusta. Muutoinkin pientä viilausta voisi jatkossa vielä tehdä. Pojalle vohveli kuitenkin maistui oikein hyvin. Laitan sekoitukseni ainekset tähän, josta on helpompi lähteä muokkaamaan omanlaista reseptiä. 


VOHVELIT 5 kpl

n. 50g saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
0,5 dl margariinia
1 dl vispikermaa
½ dl mantelijuomaa
2 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
vajaa ½ tl suolaa

Sekoittelin ainekset sekaisin ja annoin turvota hetken ennen paistamista. Mantelijuoman tilalle harkitsin soijajogurttia, jota täytyy kokeilla ensi kerralla. Myös vichy- vesi voisi sopia tähän hyvin.

 
Loppuun täytyy kertoa vielä konjac-riisikokkailun kokemukset. Rakenne muistuttaa minusta ehkä enemmän pastaa. Tein nakkirisottoa, johon laitoin Vatajan nakkia (yksi lempiaines; lihaisaa ja vain 0,2 g hh/100g), kukka- ja parsakaalia ja lopuksi lisäsin keitokseen muutaman ruokalusikallisen konjac-riisiä. Mausteiksi laitoin vain hipun suolaa ja paprikajauhetta. Kerrankin oli annos, mikä riitti täyttämään pienen vatsan, eikä tarvinnut miettiä lisukkeita.


Toisena ruokana tein kookoskanaa: kanaa, kookosmaitoa ja konjac-riisiä + mausteina suolaa, mustapippuria ja currya. Hiilarit annokseen tulivat kookosmaidosta. Tästäkin tuli mielestäni maukasta ja mikä tärkeintä, taapero tykkäsi.

Mietin aiemmin, tuleeko avatuista riisipusseista hukkaa. Tuotehan on käytettävä muutaman päivän sisällä, eikä sitä voi pakastaa. Lopulta pussissa on sen verran pieni annos riisiä, että siitä riitti kolmelle aterialle, eikä hukkaa tullut.
Näiden kokeilujen pohjalta uskon, että hiilihydraatintonta riisiä käytetään meillä jatkossakin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti