Viikot kuluvat nopeasti ja välillä aika tuntuu menevän
pelkästään ruoanlaittoon. Olen ollut aiemmin huono tekemään ruokaa pakastimeen,
mutta nyt olen pyrkinyt tekemään kerralla isompia satseja, joista sitten lasken
sopivat annokset ja pakastan ne. Helpottaa arkea kovasti ja pakastimesta on
nopeaa sulattaa valmis annos. Kiireessä vaihtoehto pinaattilettujen lämmitykselle.
😉 Nyt pitäisi pitää jälleen kunnon
kokkauspäivä, jotta olisi taas hetken rauhallisempaa.
Sunnuntaina vietettiin perheen kesken vohvelijuhlia. Meillä
on otettu ajatukseksi juhlia jokaista isompaa kehitysaskelta ja nyt pääsimme
juhlimaan ensimmäistä sanaa; ”äiti”. Juhlan aihetta kerrakseen.
Muokkailin pojallemme oman vohvelitaikinan
vähähiilihydraattisten vohvelien ohjeen pohjalta. Aika paljon sai karsia ja
vaihtaa aineksia, koska useimmissa vähähiilihydraattisissa ohjeissa
hiilarimäärät on moninkertaiset meidän tiukkaan dieettiin verrattuna (10 g hh/pvä).
Lopulta yhteen annokseen tuli hiilihydraatteja 1 g vohvelista ja toinen gramma
hiilareita vadelmista ja kermavaahdosta.
Taaperomme ei ole tottunut vielä kovin
makeaan, joten meiltä ei löytynyt sopivaa makeutusainetta. Vohvelit olisivat
ehkä kuitenkin kaivanneet pientä makeutusta. Muutoinkin pientä viilausta voisi jatkossa
vielä tehdä. Pojalle vohveli kuitenkin maistui oikein hyvin. Laitan sekoitukseni
ainekset tähän, josta on helpompi lähteä muokkaamaan omanlaista
reseptiä.
n. 50g saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
0,5 dl margariinia
1 dl vispikermaa
½ dl mantelijuomaa
2 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
vajaa ½ tl suolaa
Sekoittelin ainekset sekaisin ja annoin turvota hetken ennen
paistamista. Mantelijuoman tilalle harkitsin soijajogurttia, jota täytyy
kokeilla ensi kerralla. Myös vichy- vesi voisi sopia tähän hyvin.
Loppuun täytyy kertoa vielä konjac-riisikokkailun kokemukset. Rakenne muistuttaa minusta ehkä enemmän
pastaa. Tein nakkirisottoa, johon laitoin
Vatajan nakkia (yksi lempiaines; lihaisaa ja vain 0,2 g hh/100g), kukka- ja
parsakaalia ja lopuksi lisäsin keitokseen muutaman ruokalusikallisen
konjac-riisiä. Mausteiksi laitoin vain hipun suolaa ja paprikajauhetta. Kerrankin
oli annos, mikä riitti täyttämään pienen vatsan, eikä tarvinnut miettiä
lisukkeita.
Toisena ruokana tein kookoskanaa: kanaa, kookosmaitoa ja
konjac-riisiä + mausteina suolaa, mustapippuria ja currya. Hiilarit annokseen
tulivat kookosmaidosta. Tästäkin tuli mielestäni maukasta ja mikä tärkeintä, taapero tykkäsi.
Mietin aiemmin, tuleeko avatuista riisipusseista
hukkaa. Tuotehan on käytettävä muutaman päivän sisällä, eikä sitä voi pakastaa.
Lopulta pussissa on sen verran pieni annos riisiä, että siitä riitti kolmelle
aterialle, eikä hukkaa tullut.
Näiden kokeilujen pohjalta uskon, että hiilihydraatintonta riisiä käytetään meillä jatkossakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti