Jauhelihakastike on kuulunut meillä peruskotiruokiin. Ketogeenisen dieetin myötä on löytynyt kaksi
versiota, joita olemme nyt tehneet. Molemmista kastikkeista saa n. kahdeksan 2 g hh annosta, joita on
hyvä myös pakastaa. Lisukkeeksi on laitettu hiilihydraatitonta pastaa tai kasviksia
(kukkakkaali/parsakaali), joskin silloin kastikkeen määrää on pienennettävä,
ettei hiilihydraatteja tule liikaa.
Ensimmäinen kokeilussa ollut kastike on valmistuote yrtti-tomaattikastike. Monissa valmisruoissa tahtoo olla liian paljon hiilihydraatteja, mutta etsivä löytää. Meillä käytössä on ollut Barilla- merkkinen kastike, jonka
joukkoon on lisätty sitten vain jauheliha. Purkki on hyvä hätävara kaapin perälle kiireisten päivien varalle.
Toinen kastike on mukailtu Krebberin ohjeesta ”Tuhti
jauhelihakastike” (Parantava ketoosi-kirja). Ruokakerma käy kastikkeeksi niin naudalle, porsaalle kuin
kanalle mausteita muuttamalla. Nopeaa ja helppoa, eikä tarvitse monia aineksia.
2rkl öljyä
400 g jauhelihaa
2dl ruokakermaa (huom. hiilihydraatit)
mausteeksi suolaa, basilikaa, mustapippuria, grillimaustetta
tms. oman maun mukaan.
Ruskistetaan jauheliha öljyssä pannulla. Maustetaan liha ja
kaadetaan kerma joukkoon. Keitetään hetki, jotta kastike saostuu.
Hei, meillä myös taapero joka tällä ruokavaliolla, meidän tytölle maistuu "kanamunapuuro" mehukeitonkanssa. Laitan linkin josta löysin tän: https://cleaneating.fi/2016/11/03/sita-hiilariton-puuro/ ite teen tuon puuron soijaruokakermaan ja laitan psylliumia. Tuo ruokakerma on hyvä muissaki jutuissa :-) Kiitos taas näistä sinun vinkeistä ja kokemuksista. Terv.sara-leena
VastaaPoistaHei, kiitos resepti-vinkistä. Vaikuttaa kyllä hyvältä ohjeelta! Mukavaa, kun vinkit vaihtuu.
VastaaPoistaMulla on menossa kokeiluun myös ns. munavelli. Vähän saman tyyppinen kuin tuo puuro. Varmaan vain löysempää.
Soijakermaa ei ole tullut vielä ostettua, joten sekin on vielä kokeiltavien listalla.